неділя, 17 вересня 2017 р.

Як вивчити швидко уроки.


Всі ми пам'ятаємо, як дуже часто в дитинстві засиджувалися  за уроками. Ми робили їх цілий день і цілий вечір, але все одно іноді не встигали все зробити. Виконання домашніх завдань займало дуже багато часу, і часто здавалося, що кінця цьому не буде. А вся справа була в тому, що ми не використали структурований підхід. Досить використання його декількох базових принципів для того, щоб вивчити швидко уроки .


Інструкція
1. Плануйте виконання домашнього завдання за часом. Строго структуруйте предмети, починаючи з більш простого і закінчуючи найскладнішими. Ви повинні чітко знати, скільки часу і на який предмет ви витратите для того, щоб максимально ефективно і швидко вивчити уроки .
2. Поєднуйте виконання декількох домашніх завдань, якщо вам треба або використовувати інтернет, або сходити в бібліотеку. Для того, щоб прискорити процес виконання домашніх завдань, ви можете при поході в бібліотеку брати з собою список тих завдань, при виконанні яких потрібна додаткова література. Цим ви заощадите час при подальшій роботі над домашніми завданнями.
Корисна порада
Експериментуйте з різними схемами до досягнення оптимального результату.
Правильний підхід до виконання домашнього завдання дозволяє запам'ятати все без проблем і не допустити помилок в письмових роботах. При цьому важливо слідувати розпорядку дня, вміти чергувати завдання і не нехтувати хорошим відпочинком.

Інструкція
1. Не потрібно починати робити уроки відразу після приходу зі школи. Перерва має бути не менше двох годин. За цей час ви зможете засвоїти інформацію, яку отримали за 5-7 годин перебування на заняттях. Краще в цей період трохи поспати, зайнятися спортом або погуляти. Діяльність повинна бути пов'язана з рухомим навантаженням, а не з розумовими речами.
2 Школяр рідко може концентруватися на одній речі більш 20 хвилин. Важливо перемикати увагу на щось, чергувати діяльність. Якщо виконуєте письмові завдання, час від часу переходьте до усних, і навпаки. Через 40 хвилин займіться чимось активним, наприклад, побігайте або пройдіться. Зміни важливо влаштовувати і вдома.
3 Виконання уроків чергуйте з відпочинком, але пам'ятайте, що телевізор або інтернет - це теж розумова діяльність. Якщо їм приділяти час між заняттями, мозок не відпочине. Краще вибрати пробіжку, прогулянку на свіжому повітрі, гру з м'ячем, активні заняття з собакою або іншими дітьми. Тому можна розділити уроки на дві частини, виконати першу, потім піти погуляти, а потім завершити домашню роботу.
4 Почніть виконання уроків з чогось простого, і поступово переходите до складного. Мозок не відразу включається в роботу, йому потрібен час, щоб налаштуватися. Але для кожної людини є свої пріоритети, комусь здаються легкими гуманітарні науки, а комусь технічні, все індивідуально. Визначте послідовність для себе особисто, дотримуйтеся її постійно, це допоможе швидше виконувати всі завдання.
5 Якщо потрібно запам'ятати великий обсяг матеріалу, розділіть його на частини. Вірш можна вчити по строфам, а великі тексти - розбити по абзацах. Засвоївши одну частину, проговорите її вголос кілька разів, потім відверніться на що-небудь, і через 10 хвилин розкажіть все знову. Починати вчити наступний шматочок можна тільки після перерви. Мозок легше засвоює невеликі обсяги даних, а ось величезні шматки він має властивість забувати.

6 Якщо запам'ятовування усних текстів викликає проблеми, спробуйте пограти з асоціаціями. Кожен текст і події в ньому потрібно з'єднати з якимись образами. Ви можете використовувати улюблених героїв, елементи природи або членів сім'ї. Кожен шматочок повинен бути пов'язаний з чимось цікавим і забавним, це дасть можливість пригадати вивчене в будь-який момент. Але дана техніка більше підходить для дітей молодшого віку. Страшим дітям, які не мають звички мислити образами, освоїть цей метод буде складніше.