неділя, 11 лютого 2018 р.

ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ ПЕРЕБУВАННЯ В БУДИНКУ ДЛЯ ДІТЕЙ

1.     Не вмикати самостійно газову або електроплиту (якщо дитина не вміє готувати або розігрівати їжу), обігрівачі, праска, фен і т.п.
2.     Не грати з сірниками і запальничками. Бажано, щоб ці предмети взагалі були недоступні для дитини, що залишився вдома.
3.     Чи не балуватися з водою, не набирати самостійно ванну.
4.     У надзвичайних ситуаціях (пожежа, землетрус і т.п.) діяти згідно з правилами безпеки, з якими дитина повинна бути вже добре знайомий.
5.     Не відкривати двері незнайомцям, не відповідати на телефонні дзвінки, що в квартирі немає дорослих. У батьків повинні бути свої ключі від будинку. Крім того, малюк повинен знати, де зараз знаходяться його мама і тато і коли вони приблизно повернуться додому.
Ідеальним рішенням є на час своєї відсутності дати дитині завдання (читання, виконання домашньої роботи або обов'язків по дому). Слід по максимуму зайняти його, щоб у нього не було часу і спокуси балуватися. Повернувшись, обов'язково перевірте, як він виконав завдання і похваліть за хорошу поведінку.
Безпека в побуті для дітей дуже важлива, адже більшість нещасних випадків з дітьми відбувається саме в відсутності дорослих. Намагайтеся не залишати дошкільнят без нагляду, а дітей постарше обов'язково навчіть, як потрібно діяти в тій чи іншій ситуації.