пʼятниця, 20 березня 2020 р.

20 березня

Українська мова


Підручник ст 43


Медіаресурси: Уроки обережності - Побутові прилади ( з 2хв 38 с) https://www.youtube.com/watch?v=0jDDm_sc2Ps&index=2&li st=PLkLwod_eIKOWQNGsdUZMngU3f6Pe yKjwN -
Мультфільм ( 1хв 21с) Christmas Gnome https://www.youtube.com/watch?v=570Sj8j-ZXE
Словник 
Розетка - пристрій для вмикання освітлювальних, нагрівальних та інших приладів в електромережу
 Безпека - стан, коли кому-, чому-небудь ніщо не загрожує Гном - істота у вигляді потворного бородатого карлика, що нібито жив у надрах землі і охороняв підземні скарби
Це цікаво знати  
 Гном — міфологічна карликова істота.  У давні часи люди вірили в те, що на землі живе безліч незвичайних істот, що володіють секретами чарівництва. До таких істот належали і гноми, які під різними іменами були присутні у повір'ях і казках різних народів. 

 Гноми, що мешкали в Ірландії, були чарівними шевцями. Це були крихітні, зморщені старички зростом менше новонародженого немовляти. У Шотландії були гноми трохи вище - їх зріст складався близько 60 см. Вони вибирали собі дім на смак і селилися в ньому. Дочекавшись ночі, вони виходили з своїх укриттів і бралися за прибирання - мили посуд і робили іншу домашню роботу, а за платню брали лише миску сметани та скибку білого хліба. Англійські гноми носили зелені камзоли і прості капелюхи і розважалися тим, що танцювали під музику цвіркунів і коників. 
У Скандинавії їх називали білими ельфами. Вони жили в лісах і полях, і простій смертний міг знайти дорогу до їх дому тільки в одну з чотирьох чарівних ночей в році: ніч літнього рівнодення, ніч напередодні 1-го травня, різдвяну ніч і в Хеллоуін.

Гноми, що жили в Німеччині, були вище зростом, так само, як англійські гобліни і скандинавські тролі. Деякі чарівні істоти по росту і зовнішньому вигляду мало чим відрізнялися від людей. До їх числа відносяться і відомі всім лісовики, водяні і домовики. Втім, слід пам'ятати, що дуже важко напевно описати прикмети гномів або інших чарівних створінь, адже вони так рідко попадалися людям на очі! (Джерело: https://uk.wikipedia.org/wiki/Гном)
Повторюємо написання великої букви Е тут: https://www.youtube.com/watch?v=7lXuovVsCUY
Вірші, загадки тут https://www.youtube.com/watch?v=n2rHKxWOoBA


Письмово
відступаємо від попередньої роботи 1 робочий рядок і записуємо: 20 березня
                                                                                                               Класна робота

-Які слова пишуться з великої літери?
-Які імена ти знаєш, що починаються з букви Е? (Емма, Елла...)
-Які ще знаєш імена, в яких зустрічається буква е? (Семен, Сергій, Олексій...і т.д.)
Запиши ці імена. З одним із них склади і запиши речення.


Я досліджую світ 


 Підручник ст. 45-46 (повторити)