понеділок, 18 червня 2018 р.

Історія прикрас бере початок у джерелах людської історії. Спочатку самоцвіти носили в тім виді, у якому їх знаходили в природі. Потім стали обробляти їх для посилення блиску, краси, вирізати на Камені різні малюнки, тексти. Кожна епоха створювала прикраси по-своєму, і не тільки з погляду властивого їй стилю, але й у тім, що стосувалося вибору матеріалу, способу обробки, дизайну.Так з'явилися перші ювеліри.
Серед небагатьох професій, які пережили тисячоліття, ювелір – одна з небагатьох, чий статус не зазнав жодних змін. Творці вишуканих прикрас однаково високо цінувалися як у часи давньоєгипетських фараонів, так і в епоху масового виробництва і глобальної економіки. Найбільш вправні майстри удостоювалися заступництва високопоставлених клієнтів, за володіння ними велася запекла конкуренція. І хоча сьогодні такого напруження вже немає, професія «ювелір» продовжує залишатися шанованої і досить високооплачуваною.

В чому її особливості спробували дізнатися учні пришкільног табору «Ромашка». Діти не тільки повправлялися в рогадуванні загадок, кросворду, а й дізналися багато цікавого про особливості дорогоцінних металів та роботи з ними.. На згадку про зустріч діти спробували себе в ролі ювелірів і виготовили ось такі чудові каблучки для своїх рідних… Ось що в них вийшло….